همه سازمانها (اعم از انتفاعی ، غیر انتفاعی ، تولیدی و خدماتی ) نیاز به تکرار نوآوری برای رشد و بقا دارند .با توجه به تصمیمات استراتژیک سازمان ، نیاز به تعدد پیشنهادات نوآوری و انتخاب بهترین گزینه می باشد . لذا هر سازمان نیاز دارد منابع متعدد ایجاد ایده در اختیار داشته باشد.
یک منبع بالقوه نوآوری می تواند سرخوردگی و نامیدی یک کاربر از یک محصول و یا خدمات باشد . کاربر ممکن است از یک محصول انتظاری متفاوت یا بیشتر داشته باشد و این موضوع میتواند منبع نوآوری باشد .
مثال 1 – لینوکس توسط یک شرکت تولید نمی شود ، بلکه نتیجه همکاری مجموعه ای از کاربران است که نرم افزار را بر اساس نیاز خود بهبود و بروز رسانی می کنند
مثال 2- ماشین وانت توسط شرکت های بزرگ اتومبیل سازی آمریکا اختراع نشده است ، آنها در مزارع کشاورزی توسط کشاورزان اختراع شدند . سقف و صندلی ها را برداشتند مطابق نیاز خودشان به آن شکل دادند و نتیجه شد اختراع وانت .
با “کاربران نهایی” کار کنید تا بینش های آنها را متوجه شوید .
برای نوآوری در داخل سازمان ، از نرم افزارهای خاصی که برای گرفتن ایده ها از کارمندان ساخته شده میتوان کمک گرفت . این نرم افزارها برای اخذ ایده های نو آورانه و یا ایده های بهبود آنچه که در حال حاضر وجود دارد ، استفاده می شوند .
همچنین میتوان از انجمن ها در وب و یا روش ” crowd sourcing” استفاده کرد.
پیش بینی آینده
با دقت و تدبر به احتمال و امکان انتخاب گزینه های مختلف ، سرنخ هایی از فرصت های نوآوری جدید را میتوان مشاهده کرد. ابزارهای مورد استفاده شامل تحقیق در مورد روند عملکرد ، بازار و یا برنامه های اقتصادی آینده هستند . همچنین میتوان با استفاده از پانل های دلفی برای جمع آوری نتایج احتمالی رویدادهای فعلی بحث و از آنها برای تنظیم برنامه ها استفاده کرد .
متدولوژی پانل دلفی یک روش علمی دستیابی به نظر اجماع کارشناسان از یک پدیده است . در این روش طی یک فرآیند ساختارمند با تعریف یک مشکل و طرح سوالات برای پیش بینی و حل و فصل، از دانش کارشناسان استفاده می شود .برای اطلاع از نظر متخصصان ، دانشگاهیان و صاحبنظران از پرسشنامه های باز ، استفاده می شود.
روش دیگر – می توانید داستان های “علمی-تخیلی” درباره آینده های جایگزین بنویسید تا فرصت ها را بررسی کنید و نحوه واکنش سازمان به آنها را بررسی کنید.
عکس العمل به تقاضاها
“نیاز مادر اختراع است ” ، با درک نیازهای کاربر میتوان سیگنالهای واصحی برای نوآوری دریافت کرد. با نزدیک شدن به مشتریان واقعی و بالقوه میتوان نیازهای آنان را درک کرد .
روشها :
تحقیقات بازار
سوابق خدمات پس از فروش به مشتری
شکایات مشتری
نیازها فقط مربوط به محصولات و خدمات در خارج از سازمان نیست – فشارهای داخلی سازمان میتواند محرک نوآوری در فرایند باشند .به عوامل ایجاد ناامیدی و نارضایتی پرسنل توجه کنید و برای سهولت در آنها میتوان برای نوآوری برنامه ریزی کرد.
کاهش محدودیت ها
تغییرات جدید در علوم همیشه مرزهای دانش را گسترش داده و فرصت ها یی را برای نوآوری ایجاد می کنند. برای جستجو میتوان از اینترنت یا “دلالان علوم knowledge brokers” استفاده کنید.
تقریباً 1 تریلیون دلار هر سال در سراسر جهان برای تحقیق و توسعه هزینه می شود. تحقیقات برای کسب دانش از این طریق راحتتر از کسب دانش از طریق خود سازمان است .
همچنین میتوان از تحقیقاتی که (مثلا )در دانشگاه ها یا موسسات تحقیقاتی را استفاده کرد و هزینه ها و خطرات را با آنها شریک شد .
معیارسازی
عملکرد سازمانهای دیگر در مقایسه با سازمان شما میتواند راهنمایی برای ایجاد نوآوری در محصول ، خدمات یا فرایند باشد. به این روش “معیار سازی”می گویند. و از آن برای ایجاد پروفایل مقایسه رقبا از لحاظ محصول / خدمات و فرآیند ها استفاده شود. فرایندهای معیارسازی میتواند مقایسه بین فعالیتها در داخل یک سازمان ، بین دوبخش در یک سازمان بزرگ ، بین دو سازمان مجزا ولی هم جهت و یا دو سازمان مجزا و غیر هم جهت صورت بگیرد . این مقایسه سازی باید سیستماتیک و قانونمند باشند .
.
الهام گرفتن از بیرون
علاوه بر معیار سازی با بررسی سایر شرکت ها ، می توان برای ایجاد ایده های جدید مستقیماً با آن شرکتها همکاری مستقیم داشت . یک سازمان ، باید با افرادی که میتوانند به ارائه ایده ها کمک کنند شبکه های بیرونی ایجاد کند – این افراد می توانند صاحبان دانش تخصصی ، کاربران اصلی و یا کارمندان نوآور باشند .
منبع اصلی ایده ها اشتباهات شما و رقبا هستند. وقتی یک پروژه دچار مشکل می شود ، یا تیمی عملکرد ضعیفتری دارد ، نحوه به وجود آمدن آن را بررسی کرده و مشخص کنید چه نوآوری هایی می تواند شما را در برابر شکست های مشابه محافظت کند.
دیدگاهتان را بنویسید